Vrijblijvend advies

Je weet inmiddels wat Payroll is, hebt van ons een goed advies gekregen en bent enthousiast: jij wilt starten met payroll. Maar hoe doe je dat? Op deze pagina vind je een stappenplan voor het inschrijven van nieuwe medewerkers. Nu kan het dat deze medewerkers ook weer weg gaan, dan is het ook handig om te weten wat je dan moet doen. We verklappen alvast dat jij daar vrij weinig voor hoeft te doen, maar het is toch wel handig om te weten. Lees meer over het starten en stoppen met payroll.

Nieuwe medewerker inschrijven payroll

Een nieuwe medewerker via de payroll laten werken, dat is zo geregeld. In de meeste gevallen is dit binnen 48 uur geregeld. Volg de onderstaande stappen als je een nieuwe medewerker wilt inschrijven.

Inschrijfformulier invullen

Vul het inschrijfformulier nieuwe medewerker helemaal in. Zorg ervoor dat wij het ingevulde formulier krijgen, digitaal of per post.

Identificatie aanleveren

Zorg ervoor dat je de voor- en achterkant van het identiteitsbewijs van jouw medewerker aanlevert. Dit kan digitaal, maar je mag de kopie natuurlijk ook afgeven op ons kantoor.

Contract bepalen

Geef het soort contract en de lengte van het contract aan ons door. Ook het loonbelastingformulier krijgen we graag ingevuld van je terug in deze stap.

Contracten gaan naar de medewerker

Op basis van het soort contract, de duur van het contract, de branche waarin je werk en eventuele cao stellen wij de arbeidsovereenkomst voor je op. Deze krijg jij van ons om voor te leggen aan je nieuwe medewerker.

Alles komt retour

Zodra we alle documenten getekend retour hebben, zetten wij alles voor je in ons systeem.

Klaar voor verloning!

We hebben jouw medewerker in ons systeem gezet. Vanaf nu is alles klaar voor verloning!

Medewerker uitschrijven

Een medewerker uitschrijven, ook dat gebeurd. Het enige wat jij in zo’n geval hoeft te doen, is doorgeven. Zodra de werknemer bij jou opzegt, geef je dit aan ons door. Je werknemer heeft vaak een maand opzegtermijn. Op basis van deze opzegtermijn krijg je van ons een uitdienstmelding. Het afrekenen van openstaande rechten doen wij en dan is de uitdiensttreding afgerond.