Vrijblijvend advies


“Goede vakmensen komen we altijd tekort.” Deze uitspraak heb je waarschijnlijk al eens vaker gehoord. Misschien zeg je het zelf ook wel regelmatig! Deze uitspraak klopt. Eind januari meldde nu.nl dat het tekort aan het vakmensen in de installatiebranche in de komende jaren zal verdubbelen. Ook in de bouw en verschillende andere sectoren is er een groot tekort aan goede vakmensen. Bij Verdo Payroll kunnen we ons dus voorstellen dat je hierdoor extra veel waarde hecht aan de tevredenheid van jouw werknemers! Graag deelt Verdo Payroll de drie belangrijkste tips om werknemer tevredenheid  te vergroten.

Waardering = hoge werknemer tevredenheid

Een tevreden werknemer voelt zich gewaardeerd door zijn leidinggevende en zijn collega’s. Volgens het Juridisch Centrum zijn slechte arbeidsrelaties tussen werknemers of tussen werknemer en leidinggevende zijn een van de belangrijkste redenen waarom een medewerker ontslag neemt. Hoewel deze uitspraak cliché lijkt, is het lastiger in de praktijk te brengen dan gedacht. Het is dus belangrijk om (extra) inzet van medewerkers te herkennen en te waarderen. Ook het motiveren van onderlinge binding tussen medewerkers is een goed idee.

Teveel stress? Dit is niet goed voor de werknemer tevredenheid

Uitdaging in het werk kan ervoor zorgen dat de tevredenheid onder werknemers wordt vergroot. Saai werk is ten slotte ook niet leuk om te doen! Toch is het heel belangrijk om hier een goede balans in te vinden. Wanneer er namelijk teveel uitdaging is voor de werknemer, kan dit leiden tot teveel stress. Dit zorgt er dan weer voor dat de werknemer tevredenheid wordt verlaagd.

Een aantrekkelijk salaris en baanzekerheid

Misschien zeg je als werkgever weleens: het moet niet om het geld gaan. Toch kan een goed salaris er wel voor zorgen dat de werknemer tevredenheid wordt vergroot. Daarnaast is het ook belangrijk om perspectief te geven: door duidelijkheid te geven in welke schalen het salaris opgebouwd kan worden, weet een werknemer waar zij naartoe kunnen werken. Daarnaast zorgt het geven van baanzekerheid bij goed functioneren ervoor dat een werknemer zekerheid ervaart.

Hulp nodig? Verdo Payroll geeft advies!

Het uiten van waardering en stressmanagement moet vooral door jou als werkgever worden opgepakt. Verdo Payroll helpt je graag met het laatste punt! Wij zorgen er graag voor dat payrollkrachten zonder zorgen én zonder iets tekort te komen bij je aan de slag kunnen gaan. Wil je meer weten over contracten, voorwaarden of uitbetaling of wil je graag advies over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op! Mail naar info@verdopayroll.nl of bel naar Mirjam: 06 51 70 80 63. Wil je meer weten over Verdo Payroll? Bekijk dan hier onze uitleg over payroll.