Vrijblijvend advies


Personeel: dat het geld kost om mensen in dienst te nemen, is voor iedereen wel duidelijk. Maar wat voor soort kosten komen er nu kijken bij het in dienst hebben van personeel? Verdo Payroll is er om ondernemers te ontzorgen en helpen bij het in dienst nemen van het (eerste) personeel. Daarom zetten we graag alle personeelskosten op een rijtje.

Directe en indirecte personeelskosten: wat is het verschil?

Van deze personeelskosten heb jij hoogstwaarschijnlijk al eens gehoord, maar toch is het goed om ze nog eens op een rijtje te zetten. Deze directe kosten maken namelijk het grootste deel uit van de personeelskosten. Deze kosten bestaan onder andere uit het salaris, vakantiegeld, vakantiedagen en wanneer van toepassing: winstuitkeringen of andere vergoedingen.

Naast de directe loonkosten komen er ook nog indirecte loonkosten bij het totaalplaatje kijken. Deze indirecte loonkosten verschillen per bedrijf en liggen aan de volgende onderdelen:

  • Kosten voor salarisadministratie;
  • Extra verzekeringen, zoals een verzekering voor ziekteverzuim of een WW verzekering;
  • Onkostenvergoedingen, zoals reiskosten en andere declaraties;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, een leaseauto of een telefoon;

Dit hoort er helaas ook bij: belastingen en premies

Wanneer je personeel in dienst hebt, moet je verplicht belastingen en premies afdragen aan de belastingdienst. Hierbij moet het ene deel van de belastingen door de werkgever betaald worden en het andere deel moet van het brutoloon van de werknemer afgehaald worden. Doordat dit in twee delen opgesplitst is, zorg jij ervoor dat het grootste deel van de inkomstenbelasting van jouw werknemers al is betaald. Dit scheelt een hoge rekening wanneer jouw werknemers aangifte van inkomsten gaan doen! Jij verzorgt dus de betaling van de loonbelasting, premies voor volks- en werknemersverzekeringen en een eventuele bijdrage aan de zorgverzekeringswet.

Heb jij vragen over personeelskosten? Neem contact met ons op!

Directe loonkosten, indirecte loonkosten, belastingen en premies… heb je alles al bij elkaar opgeteld? Dan heb je waarschijnlijk al gezien dat alle personeelskosten bij elkaar een bedrag vormen dat een stuk hoger is dan het brutoloon. Houd hier dus rekening mee! Wat de exacte kosten zijn, hangt af van de genoemde factoren, jouw bedrijf, de coa en de eventuele extra kosten -zoals eten en drinken of teamuitjes- die jij wilt besteden aan het personeel. Het is dus belangrijk om vooraf alle kosten in kaart te brengen voordat jij op zoek gaat naar personeel. Heb je hier hulp of advies bij nodig? Bij Verdo Payroll helpen we je graag met het aannemen van personeel. Zo weet je zeker dat alles goed is geregeld voor jouw personeel en heb je minder risico’s. Heb je vragen voor Verdo Payroll? Neem contact met ons op! Bel naar ons kantoor via 0318-576502 of mail naar info@verdopayroll.nl. Meer weten over payroll? Kijk dan eens op de info-pagina over payroll.