Vrijblijvend advies


Wanneer het woord ‘payroll’ valt, denk je misschien niet meteen aan een vast contract. Je ziet waarschijnlijk eerder flexibele arbeidsovereenkomsten voor zich. Dit is natuurlijk ook waar payroll voor staat! Toch kan payroll ook op het gebied van vaste contracten steeds meer voor je betekenen. Hoe? Dat leggen we je uit!

Vast contract bij payroll: verandering van regels

Sinds 1 januari 2020 zijn er nieuwe regels vastgesteld voor payrollovereenkomsten. Eerder had een payrollwerknemer pas na 5,5 jaar recht op een vast contract. Dit was mogelijk doordat de payroll medewerker onder de NBBU cao viel. Hierdoor was het mogelijk om meer tijdelijke contracten uit te geven. Dit is afgelopen jaar veranderd met de ingang van de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans: per 1 januari 2020 heeft een payrollwerknemer dezelfde rechten als een werknemer die bij jouw in dienst is.

Dit betekent dat je je werknemer maximaal drie tijdelijke contracten mag geven in drie jaar tijd.  Let wel: in de CAO welke jouw bedrijf volgt, kunnen andere voorwaarden zijn opgenomen. Hierdoor is het mogelijk jouw werknemer meer dan de bovengenoemde contracten over langere looptijd aan te bieden.

Ontslagbescherming

Daarnaast goed om te weten: doordat een payrollmedewerker met een vast contract dezelfde rechten heeft als een medewerker die bij jouw bedrijf in dienst is, kan je deze medewerker niet zomaar ontslaan. Zelfs als je een gegronde reden heeft om het contract van de medewerker te beëindigen, heeft de medewerker recht op ontslagbescherming. Hierdoor kost het meer tijd om een contract te ontbinden. De loonbetalingen van deze medewerker moeten wij dan ook blijven factureren aan jouw bedrijf.

Investeren in goede krachten loont

Wat ons betreft zijn de regels die bij een vast contract van een payrollwerknemer komen kijken geen reden om hier dan maar niet aan te beginnen. Wij zien een contract voor onbepaalde tijd juist als bijdrage aan de zekerheid en de continuïteit van de onderneming. Goede krachten zijn veel waard, daar moet je in investeren! Wil je meer weten over een contract voor onbepaalde tijd voor jouw payroll medewerkers? Neem dan contact met een van onze medewerkers. Mail naar info@verdopayroll.nl of bel naar Mirjam: 06 51 70 80 63. Wil je meer weten over payroll? Kijk dan eens verder op de website.