Vrijblijvend advies


Misschien denk je er nu nog niet zo over na: het pensioen. Toch is het wel fijn om op je oude dag te kunnen profiteren van een goede pensioenregeling! Sinds 1 januari 2021 hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden in de pensioenregeling van payrollwerknemers. Verdo Payroll legt je graag uit waar je allemaal rekening mee moet houden.

Veranderingen in door de WAB

Een aantal jaar terug was het allemaal iets anders geregeld. Toen vielen payroll-werknemers nog onder de cao voor uitzendkrachten: de NBBU cao. Door de invoering van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) veranderde dit: vanaf januari 2021 vallen payrollwerknemers binnen dezelfde cao als het bedrijf waar de payrollwerknemer werkzaam is. Naast veranderingen in een hoop andere regels, betekent dit ook dat payrollwerknemers bij een ander pensioenfonds aan moeten kloppen. Pensioenen regelen via pensioenfonds StiPP -het pensioenfonds voor werknemers die onder de NBBU cao vallen- is dus nu niet meer mogelijk.

Nieuwe pensioenregelingen

Hoe moet het pensioen dan nu geregeld worden? Daar weten we bij Verdo Payroll gelukkig goed antwoord op te kunnen geven. Doordat payrollwerknemers nu onder een andere cao vallen, is er ook meer keuze aan pensioenfondsen. Hierdoor kon er bij Verdo Payroll een goede keuze gemaakt worden voor het juiste pensioenfonds. Alle medewerkers die een payroll contract hebben bij Verdo payroll, kunnen terecht bij pensioenfonds Brand New Day. Hier is het opbouwen van pensioen op verschillende manieren mogelijk: door AOW te krijgen van de overheid, door een collectief pensioen op te bouwen via jouw werkgever en door zelf extra aanvullingen te doen aan het pensioen.

Vragen over pensioen? Verdo Payroll helpt je graag!

Heb je vragen over de pensioenregelingen van payrollwerknemers? Neem contact met ons op! Verdo Payroll helpt je met het regelen van de pensioenen voor de medewerkers en geeft je graag advies. Neem contact op met een van onze medewerkers. Mail naar info@verdopayroll.nl of bel naar Mirjam: 06 51 70 80 63. Wil je meer weten over Verdo Payroll? Kijk voor meer informatie dan eens verder op de website.