Vrijblijvend advies


Een nulurencontract: het kan voor zowel werkgevers en werknemers een goede oplossing zijn om flexibiliteit te waarborgen. Je kunt werknemers oproepen wanneer dit nodig is en je hoeft alleen uren uit te betalen die de werknemer heeft gewerkt. Heb je een periode weinig werk? Dan hoeven de werknemers met een nulurencontract niet uitbetaald te worden, ideaal! We leggen je dus graag uit wat een nulurencontract precies inhoudt.

Nulurencontract: lage personeelskosten

Een groot voordeel van een nulurencontract is dat het weinig personeelskosten met zich meebrengt. Je hoeft ten slotte alleen de uren uit te betalen die de werknemer heeft gewerkt. Daarnaast wordt vakantietoeslag alleen berekend over de gewerkte uren. Als laatste hoeft je zich ook niet bezig te houden met de overuren van de werknemer. Je betaalt elke maand gewoon de gewerkte uren uit, waardoor je hier niet mee te maken krijgt. Ben je benieuwd hoe dit in de praktijk eruit ziet? Wij geven je graag een voorbeeld:

Een varkenshouderij uit de omgeving heeft in het weekend extra handen nodig om alle werkzaamheden af te krijgen. Hierdoor heeft de varkenshouderij twee oproepkrachten die in het weekend aan het werk zijn. Het enige probleem: er zijn geen overeenkomsten geregeld voor de oproepkrachten! Door contact op te nemen met Verdo Payroll is dit snel geregeld. Binnen twee werkdagen heeft Verdo Payroll twee oproepovereenkomsten klaarliggen waarmee de varkenshouderij met flexibele contracten alles juridisch goed heeft geregeld. Werken zijn oproepkrachten 16 uur in het weekend? Dan betaalt hij 16 uur uit. Zijn de oproepkrachten slechts 4 uur aan het werk geweest bij de varkenshouderij? Dan hoeft de varkenshouderij ook alleen de 4 gewerkte uren uit te betalen. Wanneer er bij de varkenshouderij een week geen extra hulp nodig is, hoeven er ook geen uren uitbetaald te worden.

Verdo Payroll: (nuluren)contracten goed geregeld!

Herken je jezelf in bovenstaand voorbeeld en wil je jouw arbeidsovereenkomsten ook goed geregeld hebben? Neem dan contact op met Verdo Payroll. Wij gaan voor je aan de slag met het regelen van jouw contracten. Ook over verloning hoef je je geen zorgen te maken. Doordat jouw oproepkrachten de gewerkte uren bij ons kunnen doorgeven regelen wij dat jouw krachten de gewerkte uren wekelijks uitbetaald krijgen. Wil je meer weten over contracten, voorwaarden of uitbetaling? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Mail naar info@verdopayroll.nl of bel naar Mirjam: 06 51 70 80 63. Wil je meer weten over Verdo Payroll? Kijk dan eens verder op de website.