Vrijblijvend advies


Werkgevers krijgen regelmatig de vraag om een werkgeversverklaring op te stellen. Iedere werknemer die een hypotheek of een andere lening wil aanvragen, heeft deze nodig. Sommige bedrijven geven heel gemakkelijk een werkgeversverklaring af, anderen denken hier wat langer over na. We vertellen je alles wat je moet weten over de werkgeversverklaring en intentieverklaring.

Werkgeversverklaring: waar moet je op letten?

Werknemers hebben een werkgeversverklaring nodig als ze een hypotheek willen afsluiten. Zonder deze verklaring is het niet mogelijk om een hypotheek te krijgen. In een werkgeversverklaring bevestig je het vaste dienstverband en geef je de bank inzicht in de inkomenssituatie van je werknemer. Werkgevers moeten deze verklaring volledig en correct invullen. Let op, een loonstrook, kopie ID-kaart, handtekening en bedrijfsstempel mogen niet ontbreken. Houdt er rekening mee dat een werkgeversverklaring drie maanden geldig is!

Heb je een tijdelijk contract? Regel ook een intentieverklaring!

De intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring. Je hebt een intentieverklaring nodig als je een tijdelijk contract hebt of nog in je proeftijd zit. Met deze verklaring, laat je als werkgever zien dat je de intentie hebt om je werknemer in vaste dienst te nemen. Hiermee kan de hypotheekverstrekker zien dat je een inkomen hebt om je maandlasten te betalen. Als je dit niet hebt, neemt de bank jouw tijdelijke inkomen niet mee in de aanvraag van een hypotheek.

Zit een werknemer nét iets te krap in het budget? Dan kan een salarisverhoging uitkomst bieden. Een schriftelijke verklaring voor loonsverhoging, kan zorgen voor een hogere hypotheek!

Het verschil tussen een werkgeversverklaring en een intentieverklaring

Voor veel mensen is het onduidelijk wat het verschil is tussen een werkgeversverklaring en een intentieverklaring. Het zit dus als volgt: de werkgeversverklaring heb je áltijd nodig als je een hypotheek wilt afsluiten en in loondienst bent. Een intentieverklaring is juist een toevoeging op de werkgeversverklaring en heb je nodig als je niet in vaste dienst bent.

Tips als je een hypotheek wilt afsluiten

Heeft jouw bedrijf al een werkgeversverklaring liggen die je kunt gebruiken? Check dan of die aan alle regels van het NHG-model voldoet. Zorg er daarnaast voor dat de verklaring maar door één persoon wordt ingevuld, met dezelfde pen met een blauwe kleur inkt.

Heb jij hulp nodig bij het opstellen van een werkgeversverklaring? Of ben je benieuwd wat jij voor jouw werknemers kan betekenen? Dan helpen wij je graag. Laat het Mirjam weten via mirjam@verdopayroll.nl of bel naar 06-51708063.