Vrijblijvend advies


Per 1 juli 2021 gaat het minimumloon omhoog: er vindt een stijging van 0,96% plaats. Een kleine stijging waardoor het loon voor mensen van 21 jaar en ouder van 1684,80 naar 1701 euro per maand stijgt. Vanaf 1 juli krijg jij dus ruim 15 euro per maand meer op jouw rekening gestort als je op het minimumloon bent ingeschaald! Maar hoe zit het nu precies met deze lonen? Dat vertellen we je in dit blog!

Waarom stijgt het minimumloon?

Deze stijging gebeurd twee keer per jaar: op 1 januari en op 1 juli. De reden van deze stijging is eigenlijk heel simpel. Dit heeft namelijk te maken met inflatie*. Bijna elk jaar is er inflatie, waardoor het nodig is om het minimumloon te verhogen. Op het moment dat dit niet gebeurd, hebben werknemers die het minimumloon verdienen steeds minder te besteden. Jij krijgt dus na 1 juli wel meer geld op je rekening gestort, maar dit betekent niet dat je ook meer kunt kopen van dit geld. Deze verhoging zorgt er alleen voor dat je niet te weinig te besteden krijgt.

*Inflatie: met hetzelfde geld kun je minder kopen.

Wat moet ik nog meer weten over het minimumloon?

Het minimumloon is ingesteld om werknemers te beschermen voor onderbetaling. Afhankelijk van de branche waarin je werkt en onder welke cao je valt, kan het minimumloon verschillen. Zo kan het zijn dat het binnen jouw branche normaal is om 36 uur per week te werken in plaats van 40 uur. Daarnaast kan het ook zijn dat er in de cao waar jij onder valt een hoger loon is afgesproken dan het wettelijke minimumloon. Werk je bijvoorbeeld onder zware of gevaarlijke omstandigheden? Dan is de kans groot dat jij een hoger minimumloon krijgt.

Heb jij vragen over jouw loon?

Wij helpen je graag verder! Door onze uitgebreide kennis over alles wat met payroll, loon en cao’s te maken heeft kunnen wij jou verder helpen. Bel naar ons kantoor via 0318-576502, mail naar info@verdopayroll.nl of neem rechtstreeks contact op met Mirjam via 06 51 70 80 63. Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten? Lees dan hier verder.