Vrijblijvend advies


Elk jaar zijn ze er weer: veranderingen in de cao. Per 1 januari 2022 gaan bij een aantal cao’s de lonen en vergoedingen omhoog. We zetten ze graag voor jou op een rijtje:

Beroepsgoederenvervoer TLN

In de beroepsgoederenvervoer branche worden de lonen met 3,25% verhoogd. Daarmee is dit de branche waarin de hoogste loonsverhoging plaats vindt. Daarnaast gaan ook de verblijfkostenvergoedingen omhoog met een nog onbekend percentage. Ben jij een werkgever in deze branche? Houd de ontwikkelingen goed in de gaten waardoor jij straks klaar bent voor het nieuwe jaar!

Bouw en Infra

Lonen en vergoedingen in de Bouw en Infra branche gaan omhoog met 3%. Let op! Wanneer je als werkgever al hoger dan het wettelijk minimum loon (WML) betaalt ben je alsnog verplicht om de voorgeschreven periodieke loonsverhogingen door te voeren. Zo behouden deze werknemers altijd een loon boven het WML.

Retail Non Food

Voor de hele Retail Non Food branche vindt een loonsverhoging plaats van 1,41%. Voor een werknemer van 21 jaar of ouder met een 40-urige werkwerk gaat het loon van € 9,82 naar € 9,96 per uur.

Schilders

In de schilderbranche worden lonen verhoogd met 2,75%. In de periode tot en met oktober 2025 wordt bij loonsverhogingen gebruik gemaakt van een automatische prijscompensatie. Daarnaast kan het behalen van minder ziekteverzuim leiden tot een bonus op de lonen.

 

Werken jouw medewerkers in één van deze branches? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze aanpassing vanaf het nieuwe jaar doorgevoerd wordt! Heb jij hiervoor hulp nodig? Laat het Mirjam weten via mirjam@verdopayroll.nl of bel naar 06-51708063.